€ 4,99
Op voorraad
Badia Spices Turmeric Ground Organic oftewel Biologische gemalen Kurkuma is een specerij dat veel wordt gebruikt in de Indiase en Midden-Oosterse keuken. Het is een lid van de gemberfamilie en wordt vaak gebruikt als natuurlijke kleurstof voor levensmiddelen. Kurkuma wordt ook gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Het actieve ingrediënt in kurkuma is curcumine. Het is een essentieel ingrediënt voor curries en mosterd.
Ingredienten: 100% biologische gemalen kurkuma.
Inhoud: 198.45 gram | 7 oz
Gooi gesneden wortelen met olijfolie, zout, peper en kurkuma.
Rooster in een voorverwarmde oven op 400 ° F gedurende 20-25 minuten of tot ze zacht en licht verkoold zijn.
Serveer als bijgerecht of bestrooi met verkruimelde fetakaas voor extra smaak.
Kook basmati- of jasmijnrijst in een pan met water en een snufje zout.
Roer kurkuma, kokosolie en cashewnoten erdoor voor een nootachtige, aromatische rijstschotel.
Serveer als bijgerecht of als basis voor je favoriete roerbakgerecht.
Warm de amandel- of kokosmelk op in een pannetje op middelhoog vuur.
Klop de kurkuma, kaneel, gember en honing erdoor tot ze goed gecombineerd zijn.
Giet in een mok en geniet ervan als een geruststellend, warm drankje.
Fruit de in blokjes gesneden ui en knoflook in een pan met olijfolie tot geurig.
Voeg de in blokjes gesneden kip, wortelen en aardappelen toe en kook tot de kip aan alle kanten bruin is.
Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Roer de kurkuma, komijn en koriander erdoor.
Laat sudderen tot de groenten zacht zijn en de smaken zijn gecombineerd. Serveer met stokbrood.
Dit zijn slechts enkele van de vele manieren waarop u kurkuma in uw keuken kunt verwerken. De warme, aardse smaak van kurkuma maakt het een veelzijdig ingrediënt dat zowel in zoete als hartige gerechten kan worden gebruikt.
Op voorraad
074-2058009
6,95 met PostNL
Voor 12.00 uur besteld volgende dag in huis.